Verzinken van draadstangen tot 4.000 mm, zónder nabewerking

Thielco Steel Solutions Group is al sinds jaar en dag een professional als het gaat om het verzinken van draadstangen. De laatste jaren is de vraag naar het verzinken van langere draadstangen tot 10.9 explosief gestegen. Hier reageert Thielco BV op met de ingebruikname van een nieuwe machine welke deze stangen verzinkt op hetzelfde hoge niveau als reguliere bouten, maar zónder de tijdrovende nabewerking.

Overal ter wereld wordt hard gewerkt aan verduurzaming. Materialen dienen zo lang mogelijk mee te gaan, zonder verlies van kwaliteit. Duurzaamheid start in de basis, of in het geval van draadstangen: de fundering. De benodigde draadstangen krijgen door deze nieuwe methode de meest optimale behandeling mogelijk. In de reguliere situatie worden lange draadstangen verzinkt in een groot zinkbad. Hierna moeten de stangen na levering handmatig worden nabewerkt, omdat het zink zich ophoopt in de draad. Deze nabewerking is door Thielco vanaf heden verleden tijd. Na het verzinken rollen ze “ready for use” van de band en kunnen door de klant meteen ingezet worden. Deze high-tech machine is volledig in eigen beheer ontwikkeld en daarmee uniek voor deze specifieke markt in Europa.

Omdat de stangen horizontaal verzinkt worden in plaats van verticaal, zijn er geen verschillen tussen de laagdiktes aan beide zijden en vormen zich geen druppels of scherpe randen op het laagste punt.

Zoals bij alle Thielco behandelingen, is het risico op waterstofbrosheid uitgesloten door de aangepaste voorbehandelingsprocessen, welke voortdurend worden gecontroleerd en gedocumenteerd. Bovendien is het proces volledig geautomatiseerd en recept gestuurd, waardoor volledige reproduceerbaarheid en traceerbaarheid gegarandeerd worden.

Deze techniek is uitermate geschikt voor draadstangen gebruikt in de windindustrie, geotechniek, dambouw en andere diepte- en hoogbouw. De diktes kunnen variëren van M20 tot M56 met een maximale lengte van 4.000 mm, materiaal klasse tot maar liefst 10.9. De stangen kunnen voorzien zijn van een volledig doorlopende draad of met alleen draad aan de uiteinden.

Thielco Steel Solutions Group is NEN-EN-ISO 10684 gecertificeerd. Met snelle levertijden bedienen zij vanuit Reuver, Nederland, partners in heel West-Europa. Mocht deze oppervlaktebehandeling interessant voor u zijn, neem dan vrijblijvend contact op!

De fundering van een windturbine