Thielco innoveert - nieuwe hoogwaardige installaties nu in bedrijf bij Thielco

Milieu, klimaat en welzijn van onze medewerkers spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze van technische installaties. Opdrachtgevers stellen hogere eisen aan onze output, het moet kwalitatief nóg beter, sneller, betrouwbaarder én milieu vriendelijker…

De eerste installatie is een volledig geautomatiseerd verzinkproces met een zinkbad afmeting van 9000 x 1500 x 3000 mm. Revolutionair is het zeker te noemen, de installatie werkt namelijk met verschillende temperaturen en is voorzien van een volledig automatisch afzuigsysteem. Het resultaat mag dan ook gezien worden, het mooi afvloeien van zink met als eindresultaat kwalitatief hoog verzinkwerk.

De complete omhuizing rondom het zinkbad zorgt voor een enorme verbetering op het gebied van Arbo en welzijn van onze werknemers. Thielco hecht veel waarde aan werkvreugde en de nieuwe inrichting draagt hier aan bij. Werkvreugde is commitment en ook hierdoor wordt een hogere bijdrage geleverd aan de eindkwaliteit van uw product. Energie-efficiëntie, veiligheid, continuïteit in kwaliteit, betrouwbaarheid en vermindering van verontreiniging is onze focus voor de toekomst.

De tweede nieuwe installatie is recent in bedrijf genomen na een bouw- en ontwikkelperiode van ruim 1.5 jaar. Deze installatie is uniek in haar soort en is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen een Duitse en Italiaanse machinebouwer en een Nederlandse robot-ontwikkelaar. Dit proces biedt de mogelijkheid om bouten vanaf diameter M30 tot M120 thermisch centrifugaal te verzinken middels een volledig robot-gestuurd proces. De bouten zijn absoluut vrij van waterstofbrosheid.

In tegenstelling tot het thermisch centrifugaal proces waarbij kleine producten in trommels beladen worden, picken de robots de producten individueel op en plaatsen deze in zogenaamde doorns. Deze hangmethode waarbij de producten mekaar niet kunnen raken gedurende het gehele productieproces garandeert de hoogste kwaliteit, zonder beschadigingen. Tevens is narollen van schroefdraad na het verzinken verleden tijd.

Kortom, met deze productielijn bieden wij een veilig en kwalitatief zeer hoogwaardig product. Indien u onze installaties persoonlijk wilt zien dan bent u van harte welkom. Neemt u gerust contact met ons op en we geven u graag uitleg.