Thielco investeert in nieuwe hightech productielijnen

Recent heeft Thielco Steel Solutions Group twee nieuwe installaties voor thermisch verzinken in gebruik genomen. Daarmee wil het bedrijf de hogere kwaliteitseisen uit de markt vervullen, de efficiency verbeteren en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om CO2-neutraal te produceren. Hoe zien die installaties eruit?

EERSTE NIEUWE PRODUCTIELIJN - Vanwege de toenemende vraag in de markt naar visueel hoogwaardig verzinkwerk heeft Thielco een modern zinkbad met gelaagde temperatuurzones geïnstalleerd, dat bijzonder geschikt is voor het verzinken van zichtwerk. Met deze investering heeft Thielco een duidelijke positie ingenomen op de markt, waar de vraag naar esthetisch verantwoord verzinkwerk een actueel thema is.

Esthetisch verzinkt werk wordt uit het bad gehesen.

TWEEDE NIEUWE PRODUCTIELIJN - Hiermee speelt Thielco in op een marktontwikkeling in Europa waarbij bevestigingsmaterialen steeds groter worden en aan steeds grotere krachten worden blootgesteld. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om bouten en moeren vanaf bijvoorbeeld M30 tot en met M120, en lengtes van 300 mm tot 615 mm, volautomatisch thermisch centrifugaal te verzinken. Een belangrijke markt hiervoor zijn bijvoorbeeld windmolenfabrikanten: deze sector stelt hoge eisen aan de oppervlaktebehandeling van verankeringsproducten. 

Bouten als verankeringsproducten van windmolens.

Lees verder bij Vereniging ION