Geomet

Thielco Metal Coating is IATF 16949 gecertificeerd. Deze norm speelt een belangrijke rol in de automotive sector en is opgesteld door de ‘International Automotive Task Force’ (IATF) en de ‘Japan Automobile Manufacturers Association, Inc.’ (JAMA), met steun van ISO / TC 176 ‘Quality management and quality assurance’. Deze certificering in combinatie met het allernieuwste en uiterst geavanceerde productieproces, garanderen u de hoogste kwaliteitsnormen die in de markt worden gevraagd.

Het Geomet® procedé
Thielco Steel Solutions Group is de enige licentiehouder in Nederland voor de Geomet® chroomvrije coatingtechnologie van N.O.F Metal Coatings Europe s.a.. Deze technologie biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het - met oplosmiddelen, mechanisch of via electro-plating - coaten of verzinken van kleinere metalen producten, met name voor de automotive industrie. Thielco werkt onder andere voor de merken Mercedes, BMW, Audi en Volkswagen.

In een volledig geautomatiseerde productielijn wordt een zink-aluminium lamellenbedekking aangebracht. Dit zorgt voor een zéér hoge corrosiebescherming bij een geringe laagdikte. Een tweede belangrijk voordeel is dat er geen waterstofbrosheid kan ontstaan. Bij twee lagen mogen we spreken over een Geomet product omdat pas dan de vereiste bescherming wordt geboden. Met een derde laag, een topcoat, kan nauwkeurig de wrijvingscoëfficiënt van het product worden geregeld. Dit is voor diverse toepassingen van eminent belang.

Dankzij deze productielijnen kan Thielco een totaalpakket in Geomet 321 en Geomet 500 met diverse topcoats bieden. Producten in alle staalkwaliteiten en diameters tot en met M39 met en zonder schroefdraad, tot een maximale lengte van 850 mm. Dit is uniek voor heel Nederland. Het Geomet procedé is chroomvrij en voldoet dan ook aan de meest recente EU-richtlijnen.

Certificeringen

IATF-16949

Geomet TMC1

Geomet TMC2

Links

N.O.F Metal Coatings Europe s.a.