Persroosters [Type R]

Een veelvoorkomend type rooster is het persrooster Type R. Naast de traditionele toepassing als looprooster is dit type uitermate geschikt voor de utiliteitsbouw als gevelbekleding, zonwering, balkonhekvulling of scheidingswand.

Het rooster Type R is opgebouwd uit draagstaven waarin vulstaven (10 x 2 mm) worden geperst. Het roosterpaneel is afgewerkt met een geprofileerde Thielco omrandingsstrip en kan in eigen huis thermisch worden verzinkt. Persroosters kunnen geproduceerd worden tot een draagstaaflengte van 3.000 mm en een vulstaaflengte van 1.750 mm.

Antislip karteling
Voor omstandigheden met een verhoogd sliprisico zijn uitvoeringen met een antislip karteling verkrijgbaar. Doordat de draag- en/of vulstaven voorzien zijn van een karteling ontstaat er een zeer stroef roosteroppervlak (enkel antislip door karteling op draag- of vulstaaf, dubbel antislip door karteling op zowel draag- als vulstaaf).

KLEURZINK® poedercoating
Naast thermisch verzinken bieden wij de mogelijkheid de roosters te voorzien van een additionele coating in elke gewenste RAL kleur. Dit biedt extra bescherming en verlengt de levensduur van het rooster.

Downloads:

Schetsplaat treden type R

Belastingstabel type R

Puntbelastingstabel type R

Neem voor een toegesneden advies op maat en berekening volgens de laatst geldende normen contact op met onze verkoopadviseurs.