Thermisch centrifugaal verzinken

Thielco beschikt over keramische hoogtemperatuur zinkovens. Deze zijn uitermate geschikt voor het thermisch verzinken van allerlei kleinere bevestigingsmaterialen zoals bouten (vanaf m8), moeren, beugels, klemmen, draadnagels, draadstangen en ankers. Ook met dit procedé worden diverse markten bediend. Niet alleen in de staalconstructie- en machinebouw, maar ook in de windmolenindustrie, de automotive en de energiesector vindt u bevestigingen die door Thielco behandeld zijn. Diverse staalkwaliteiten zijn mogelijk, Thielco is specialist in o.a. 8.8 en 10.9 staalkwaliteiten.

Dankzij een chemische/mechanische voorbehandeling en beheersing van het verzinkproces is er geen gevaar voor waterstofbrosheid.

Na het verzinken worden de producten tijdens het centrifugeproces ontdaan van zinkresten, waardoor een gladde en gelijkmatige zinklaag ontstaat. De draad in moeren en tapgaten dient na het verzinken opgetapt te worden om een normale passing van de bout te verkrijgen. Het ontbreken van een zinklaag in de draad heeft geen nadelig effect op de corrosiewering. De zinklaag op de bout of het draadeind beschermt de schroefdraad voldoende.

Door het moderne centrifugeproces is het mogelijk steeds kleinere bouten en moeren thermisch te verzinken, zonder dat de passing in gevaar komt. Thielco adviseert thermisch verzinkte constructies met eveneens thermisch verzinkte bouten en moeren te monteren. De kwaliteit voldoet aan de normen NEN -EN -ISO 1461. Bovendien werkt Thielco volgens klantspecifieke kwaliteitseisen. Producten voorzien van schroefdraad van m10 tot m100 kunnen probleemloos thermisch worden verzinkt. De schroefdraad, ook bij draadstangen tot 3.000 mm lengte, blijft volledig gangbaar.

Links

Deutsche Schrauben Verband