Thermisch verzinken

Thielco Steel Solutions Group verzorgt zelf de oppervlaktebehandeling van haar eigen producten. Maar ook voor derden verzinken wij alle voorkomende producten. Zo verzinkt Thielco onder andere voor de staalconstructiebouw, de hekwerkindustrie, de traileren aanhangwagenbouw, de machinebouw, etc. Thielco heeft de productie van begin tot eind in eigen hand. Deze dienstverlenende activiteit kent de laatste jaren een explosieve groei.

Thermisch verzinken
Door stalen producten thermisch te verzinken wordt een maximale bescherming tegen corrosie gegarandeerd. Door legering van het zink met het staal wordt een maximale weerstand tegen mechanische belastingen verkregen.

Thermisch verzinken is een dompelproces waarbij het vloeibare zink in alle hoeken van zowel open als holle onderdelen en constructies moet kunnen komen. Om dit te bereiken is het van belang voldoende in- en uitstroom openingen, ontluchtings- en doorstroomopeningen aan te brengen. Deze moeten op de juiste plaats met een voldoende grote diameter worden aangebracht. De beschermlaag die aangebracht wordt door het thermisch verzinken is dikker dan andere beschermingslagen. Voor het verzinken van scharnierende onderdelen is het dan ook noodzakelijk vooraf, afhankelijk van materiaaldikte, 1 tot 3 mm vrij te houden.

Voldoende grote openingen en een snelle dompeling van de constructie of onderdelen bevorderen het in- en uitstromen van het vloeibare zink. Dat voorkomt vervorming en zorgt voor een betere kwaliteit van de zinklaag. Na het verzinken kunnen de gaten worden afgesloten met aluminium, loden of kunststof pluggen.

Afmetingen verzinkbad 9.000 x 1.500 x 2.700 mm

De constante, strenge kwaliteitsbewaking en samenwerking met Zinkinfo staat borg voor een gegarandeerde kwaliteit. Verzinknorm NEN en ISO 1461 of uw specificatie.

Download voor specifieke informatie over de ontluchting, merken, lassen, vervormingen, ophanggaten of hijsogen de pdf file.

Downloads

Doordacht Construeren

Links

Tips voor ontwerpers