Gedruklaste roosters [Type SP]

Het roostertype SP is opgebouwd uit draagstaven en getordeerde dwarsstaven. Bij het productieproces worden onder hoge druk en stroom de dwarsstaven met de draagstaven verbonden middels een volledige las op elke verbinding.

Een maaswijdte van 34 x 38 mm met circa 800 lasverbindingen per m2 geeft het rooster een hoge stabiliteit en belastbaarheid. Daarmee is dit type uiterst geschikt voor zware tot zeer zware belastingen.

Specificaties

  • draagstaven zijn leverbaar in 2, 3, 4 en 5 mm
  • afwijkende diktes en hoogtes zijn op aanvraag leverbaar
  • roosters met een draagstaaf van 2 mm worden uitgevoerd
  • met een getordeerde staaf van 3,8 mm. Roosters met een draagstaaf van 3, 4 en 5 mm worden uitgevoerd met een getordeerde staaf van 5,8 mm
  • mogelijkheid om een gladde ronde staaf van 3 mm toe te passen in plaats van een getordeerde staaf

Getordeerde dwarsstaven in milimeters variabel tussen de 15 en 102 mm. Veel voorkomend is een hart op hartafstand van de getordeerde staven van 38, 50 of 100 mm. Bij draagstaven tot en met 60 x 5 mm, is de maximale draagstaaflengte bij fabricage 6.000 mm. Draagstaven van 70 x 5 mm en hoger kunnen tot een lengte van 2.500 mm worden geproduceerd. De maximale breedte in de dwarsstaaf richting bedraagt 1.250 mm.

Traptreden Type SP worden op maat gemaakt in elke gewenste uitvoering of afmeting.

Veiligheidsroosters [Type SP] in antislip uitvoering

Roosters, welke worden blootgesteld aan vervuiling zoals olie, vet, sneeuw of ijs, kunnen in antislip worden uitgevoerd. In de draagstaaf worden dan kleine maanvormige kartelingen aangebracht waardoor het contact tussen voet en rooster optimaal is. Uitglijden wordt hierdoor vrijwel uitgesloten.

Veiligheidsroosters Type SP Ball Proof
Voor bijzondere veiligheidsvoorschriften levert Thielco geheel op maat de zogenaamde Ball Proof roosters. In de offshore en petrochemische industrie geldt over het algemeen de regel dat een voorwerp van 15 mm niet door het rooster mag vallen in verband met de veiligheid van personen.

Een extra ondergelaste draad van 5 mm rondstaal waarborgt de veiligheid. De ondergelaste draad bevindt zich tussen de draagstaven en wordt automatisch tegen de onderkant van de getordeerde dwarsstaven gelast.

Deze roosters zijn leverbaar in zowel de vlakke als de antislip uitvoering.

Downloads:

Schetsplaat treden type SP

Normblad sp toleranties

Belastingstabel type SP

Puntbelastingstabel type SP

Puntbelastingstabel zwaarlastrooster type SP

Neem voor een toegesneden advies op maat en berekening volgens de laatst geldende normen contact op met onze verkoopadviseurs.